Asiakaspalvelu: 044 493 8553

TV-kiinnikkeen valintaopas

TV-kiinnikkeen valintaopas

Takaisin blogiin

1. Mistä tiedän, mikä kiinnike sopii televisiooni?

Sinun ei tarvitse tietää television mallia tai etsiä sen käyttöohjetta.

Etsi käsiisi mittanauha ja käännä televisio ympäri!

VESA

Lähes kaikkien televisioiden taustapuolella on neljä reikää, joko neliön tai suorakaiteen muodossa. VESA-luku ilmaisee yksinkertaisesti näiden reikien etäisyyden toisistaan.

Tunnistat kiinnitysreiät niiden sisällä olevasta kierteestä. Huomaa että reikien päällä voi olla peiteruuvit.

Mittaaminen

Mittaa reikien etäisyys toisistaan sekä vaaka- että pystysuunnassa. Jos vaakasuuntainen etäisyys on 300 mm ja pystysuuntainen etäisyys 200 mm, on televisio mallia VESA 300x200.

Seuraavaksi valitset vain seinätelineen, jossa kyseinen koko on sopivuusluettelossa mainittu! Helppoa! 👏

Mikäli TV:ssä ei ole VESA-kiinnityspisteitä lainkaan, se ei sovellu kiinnitettäväksi universaaleilla kiinnikkeillä. Tällöin televisioon on todennäköisesti olemassa valmistajan oma seinäkiinnike.

2. Telineen tyyppi – kiinteä, kallistuva vai kääntyvä?

Kiinteä seinäkiinnike

Mikäli TV voidaan asentaa sopivaan kohtaan, eikä sitä ole tarvetta kääntää pysty- eikä vaakasuunnassa, on kiinteä teline oikea valinta. 

Kiinteän telineen etuna on, että niissä TV:n taakse jäävä rako on yleensä pienempi kuin säädettävissä. Kiinteällä seinätelineellä suurenkin television kiinnitys onnistuu turvallisesti myös kipsilevyseinään.

Kallistuva seinäkiinnike

Mikäli TV halutaan asentaa silmien tasoa ylemmäksi, voidaan käyttää kallistettavaa seinätelinettä. 

Ota huomioon, että kookkaassa TV:ssä ruudun alareuna voi ottaa kiinni seinään jo vähäisestä kallistuksesta. Kallistuvalla seinätelineellä suurenkin television kiinnitys onnistuu turvallisesti myös kipsilevyseinään.

Kääntyvä seinäkiinnike

Mikäli TV:tä pitää saada käännettyä myös sivusuunnassa, tarvitaan varrellinen, kääntyvä seinäteline. 

Varrellisissa TV-telineissä TV:n painopiste tulee kauemmaksi seinästä, mikä aiheuttaa suuremman vipuvoiman. Siksi varrelliset kiinnikkeet sopivatkin parhaiten jämäkkään betoniseinään ja keveille televisioille.

Pelkkään kipsilevyyn varrellista kiinnikettä ei tule asentaa. Levyseinään kiinnittäminen on kiinnikkeestä ja TV:n painosta riippuen kuitenkin mahdollista, mikäli kiinnike saadaan lujasti runkoon kiinni, tai seinässä/sen sisällä on tarkoitukseen soveltuva jäykistelevy. 

Varrellisissa telineissä TV jää kauemmaksi seinästä, myös sisääntyönnettäessä. Huomaa myös, että erityisesti halvat varrelliset kiinnikkeet tuppaavat ajan myötä hieman väsymään nivelistään.

Fixonomi suosittelee: valitse yksinkertaisin mahdollinen kiinnike – mitä vähemmän liikkuvia osia, sen parempi! 👍

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

"Ajan sopiminen helppoa, saapui ajallaan ja asennus sujui mutkattomasti. Paikka johon laitettiin ei helpoimmasta päästä mutta homma suoritettiin todella siististi. Asentaja konsultoi vielä sopivasta korkeudesta ja olen lopputulokseen todella tyytyväinen. Suosittelen lämpimästi !"

Teemu Hulkkonen

 • Asennus 14 päivän sisällä

  Lupaamme hoitaa homman nopeasti, viimeistään 14 päivän sisällä tilauksen vastaanottamisesta! Jos tarvitset asennuksen vielä nopeammin, voit varmistaa saatavuuden helposti soittamalla 044 493 8553!

 • silikonien-vaihto

  Ilmainen toimitus yli 400 € tilauksiin

  Pienempiin tilauksiin toimitus alkaen 9,90 € kohteen sijainnista riippuen.

  Lue lisää 
 • kotitalousvahennys

  Hyödynnä kotitalousvähennys

  Kaikista palveluistamme voi hakea kotitalousvähennystä. Muista hyödyntää sinulle kuuluvat verovähennykset!

  Lue lisää 
1 / 3

Ota yhteyttä