silikonien-vaihto

Silikonien vaihto

Uusi ilme edullisesti

Silikonisaumat ovat usein kylpyhuoneessa, WC:ssä, ja keittiössä juuri niitä paikkoja, jotka alkavat ensimmäisenä näyttämään kulahtaneilta. Saumat värjääntyvät, likaantuvat, tai homehtuvat ja saavat koko huoneen näyttämään epäsiistiltä. Pelkällä silikonisaumojen vaihdolla on valtava vaikutus huoneen yleisilmeeseen. Silikonisaumojen uusiminen saa muutoin hyväkuntoisen huoneen näyttämään taas uudelta ja raikkaalta. 

Asuntoa tai taloa myytäessä silikonisaumojen uusiminen on erinomainen tapa raikastaa märkätilojen yleisilme – tällä voi olla jopa ratkaiseva vaikutus ostotarjouksen syntymiseen! 

Silikonien vaihto vai kylpyhuoneremontti?

Kodin silikonisaumat menettävät ajan myötä elastisuutensa. Ne haurastuvat, ratkeavat ja irtoavat reunastaan, minkä serauksena ne eivät enää pidä vettä. Jos tilannetta ei korjata, saumoista pääsee vesi laatan alle. Pahimmassa tapauksessa, vesieristeettömässä kohteessa pitkittynyt vuoto voi ajan kanssa aiheuttaa vakavan vesivahingon ja siten kalliin ja vaivalloisen remontin. Säännöllinen silikonien vaihto pitää saumat tiiviinä ja ehkäisee tehokkaasti ennenaikaiset remontit. 

Kun silikonisaumat vaihdetaan säännöllisesti ja tilan ilmanvaihdosta sekä kuivauksesta huolehditaan asiallisesti, ei kylpytiloja useinkaan tarvitse isommin remontoida ennen kuin tilat muuten alkavat näyttää aikansa eläneiltä. 

Milloin silikonisaumat tulee vaihtaa?

Silikonien yleisesti suositeltu vaihtoväli on 3–7 vuotta. Käyttötottumuksilla voi merkittävästi vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti saumat likaantuvat ja menettävät ominaisuutensa. Sauman käyttöikään vaikuttaa erityisesti tilojen säännöllinen puhtaanapito, kuivaaminen käytön jälkeen sekä riittävä ilmanvaihto ja lattialämmityksen käyttö. Huolellisinkaan käyttäjä ei kuitenkaan selviä samoilla silikoneilla loputtoman pitkään, koska silikoni joka tapauksessa menettää iän myötä kimmoisuutensa ja haurastuu.

Vaikka silikonisaumat olisivat muuten ehyet ja tiiviit, niiden homeenestoaineet heikkenevät ajan myötä, ja on yleistä, että ne jo muutamassa vuodessa alkavat homehtua. Jos homehtuneita saumoja ei vaihdeta, on vaarana, että home leviää myös muualle kylpyhuoneeseen. Viimeistään silloin, kun saumoissa näkyy homepilkkuja, ne rakoilevat tai niiden reunat irtoilevat laatoista, on silikonit syytä vaihtaa viipymättä. 

Kenelle silikonien vaihto taloyhtiössä kuuluu? 

Silikonisaumat kuuluvat huoneiston sisäosiin ja pintamateriaaleihin, jolloin ne kuuluvat lähtökohtaisesti osakkaan vastuulle. Taloyhtiöllä ei ole siis velvollisuutta huolehtia silikonisaumojen kunnosta. On kuitenkin tavanomaista, että taloyhtiö teettää silikonisaumojen vaihdon kerralla kaikkiin huoneistoihin ja näin jokainen osakas saa työn hieman edullisemmin.

Tekisinkö itse vai palkkaisinko ammattilaisen? 

Silikonisaumojen vaihtaminen itse on mahdollista, mutta ei välttämättä suositeltavaa. Vanha silikoni on lähes aina erittäin tiukassa ja sen poistamisessa pitää lisäksi varoa vahingoittamasta alla olevaa vedeneristettä. Uuden silikonin asentamisessa voi tulla mestariksi harjoittelun kautta, mutta se vaatii kärsivällisyyttä ja hyviä hermoja. Ellet halua harjoitella oman kotisi kustannuksella, tilaa paikalle ammattilainen. 

Kaikkein helpoin tapa on tilata silikonien vaihto kiinteällä hinnalla suoraan netistä! 

Katso ajantasaiset hinnat ja osta palvelu suoraan alta!


Takaisin blogiin

Artikkeliin liittyvät tuotteet

1 / 3