lauteiden-kasittely

Lauteiden öljyäminen

Parafiiniöljy pitää lauteet kunnossa

Saunan lauteiden öljyäminen on erinomainen tapa lisätä lauteiden käyttöikää. Käsittely ehkäisee lian ja kosteuden imeytymistä puuhun ja auttaa näin pitämään lauteet puhtaina ja hyväkuntoisina. Parafiiniöljy pitää puun notkeana ja auttaa sitä kestämään rajua lämpötilan- ja kosteudenvaihtelua halkeamatta ja narisematta. Säännöllinen käsittely ehkäisee tehokkaasti myös homehtumista ja helpottaa saunan puhtaanapitoa.

Öljytyt lauteet näyttävät hyvältä!

Parafiiniöljy on väritöntä, mutta imeytyessään puuhun se syventää puun luonnollistä sävyä, tehden saunasta uuden ja tyylikkään näköisen. Heti käsittelyn jälkeen puu on selvästi aiempaa tummempi, mutta todellinen sävy tulee esiin päivän-kahden kuluttua käsittelystä. Öljy ei tee lauteista kiiltäviä, vaan jättää lauteet luonnollisen näköisiksi.

Milloin lauteet kannattaa öljytä?

Lauteet on hyvä öljytä käytöstä riippuen kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Toki jos saunaa käytetään päivittäin, on myös öljyämistä syytä tihentää. Huolehtimalla saunan kuivauksesta, puhtaanapidosta ja riittävästä ilmanvaihdosta voivat myös puuosat hyvin ja kestävät mahdollisimman pitkään.

Mihin parafiiniöljy soveltuu?

Parafiinikäsittely soveltuu kaikille värjäämättömille puumateriaaleille, mutta erityisen hyvin lämpökäsitellylle puulle sekä tervalepälle. Parafiiniöljyä voi käyttää myös saunan seinäpaneeleille ja muille puuosille, mutta koska lauteet ovat selvästi eniten alttiina kosteudelle, lialle ja kulutukselle, on öljyäminen tärkeää ja hyödyllistä nimenomaan lauteille. 

Tekisinkö itse vai tilaisinko ammattilaisen?

Lauteiden öljyäminen on helpohko, mutta melko fyysinen, tarkkuutta vaativa ja aikaa vievä homma. Väärin sitä ei saa kovin helposti tehtyä, mutta käsittelyssä on oltava huolellinen, sillä esimerkiksi roiskeet seinäpaneeleissa jäävät näkyviin. Asiantuntija tekee työn varmasti oikein ja tarkasti, samalla kun itse voit keskittyä johonkin mukavampaan! 

Katso ajantasaiset hinnat ja osta palvelu suoraan alta!

Takaisin blogiin

Artikkeliin liittyvät tuotteet

1 / 3