lattiakaivojen-puhdistus

Lattiakaivojen puhdistus

Lattiakaivojen puhdistus ei taida olla kenenkään suosikkijuttuja. Se on kuitenkin aina välillä tehtävä, jotta kaivot pysyvät toimintakuntoisina. 

Miksi lattiakaivot pitää puhdistaa?

Lattiakaivojen puhdistus on osa kodin perushuoltoa ja jo pelkästään hygieniasyistä kaivot on puhdistettava säännöllisesti. Hiukset, ruoantähteet ja rasva tukkivat aika-ajoin lattiakaivot ja niiden toiminta heikkenee. Mikäli kaivoja ei puhdisteta, ne tukkeutuvat pikkuhiljaa ja lopulta viemäri ei enää vedä samaa tahtia kun suihkusta tulee vettä. Tällöin lattiakaivo alkaa tulvia ja vaarana on parhaimmillaan iljetys ja haju, pahimmillaan vesivahinko. 

Milloin lattiakaivot tulee puhdistaa?

Lattiakaivoja ei voi pestä liian usein. Innokkaimmat pesevät lattiakaivot viikkosiivouksen yhteydessä. Puhdistustarve riippuu tietysti paljon käyttäjästä ja käyttöasteesta. Esimerkiksi pitkät hiukset ovat lattiakaivolle kovempi pala kuin lyhyet – ne muodostavat takkuja jotka keräävät rasvaa ja likaa tehokkaasti muodostaen tukkeumia nopeastikin.

Hyvä perussääntö säännöllisessä käytössä olevalle kylppärin lattiakaivolle on puhdistus parin kuukauden välein. Viimeistään silloin, kun kaivon vetäminen selvästi heikkenee, on kaivo syytä pestä. 

Puhdaskin kaivo voi haista

Mikäli lattiakaivon vesilukko pääsee vähäisen käytön takia kuivumaan, voi lattiakaivosta sen seurauksena tulla viemärin hajua. Jos lattiakaivo on puhdas ja silti haisee, kannattaa kaivoon laskea reilusti, vaikkapa pari ämpärillistä vettä. 

Tekisinkö itse vai palkkaisinko ammattilaisen? 

Lattiakaivojen puhdistaminen on helppoa, mutta ei kovin miellyttävää puuhaa. Jos jaksat, voit toki tehdä sen itse. Asiantuntija tekee kuitenkin työn varmasti oikein ja tarkasti, samalla kun itse voit keskittyä johonkin mukavampaan! 

Katso ajantasaiset hinnat ja osta palvelu suoraan alta!

Takaisin blogiin