kotitalousvahennys-fixonomi

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys tarkoittaa helpotusta veroihin. Kotitalousvähennystä saat, kun ostat esimerkiksi näitä töitä kotiisi: siivous, lastenhoito, asunnon remontit ja tietokoneiden asennukset. Kotitalousvähennystä saat myös töistä vapaa-ajan asunnollasi.

Miten kotitalousvähennystä haetaan?

Kotitalousvähennys on rahanarvoinen etu, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Voit ilmoittaa vähennyksen tiedot joko verokortille tai veroilmoitukseesi. Jos ilmoitat tiedot verokortille, saat edun vähennyksestä heti. Jos ilmoitat tiedot veroilmoitukseen, vähennys huomioidaan jäännösveron tai veronpalautuksen määrässä.

Ilmoitusta varten tarvitset myyjäyrityksen Y-tunnuksen, laskun loppusumman, sekä työn osuuden (sis. alv) laskusta. Voit saada vähennyksen vain työn osuudesta, mutta et esimerkiksi tarvikkeista tai matkakuluista. 

Lisätiedot: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/

Paljonko kotitalousvähennystä voi saada?

Vuonna 2023 kotitalousvähennystä saa 40% työn osuudesta. Omavastuu on 100 euroa vuodessa, ja kotitalousvähennyksen maksimimäärä asunnon perusparannus- ja kunnostustöistä 2250 euroa vuodessa. 

Useista Fixonomin palveluista saa kotitalousvähennystä

Useat Fixonomin tarjoamat palvelut kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Tällaisia ovat mm. silikonien vaihtotyöt, uusien huonekalujen kokoaminen, iv-koneen suodattimien vaihto sekä LVI-asennukset. Tarvikemaksu ja toimitusmaksu eivät ole koskaan kotitalousvähennyskelposia. 

Kysyttäessä toimitamme sähköpostiin eritellyn kuitin, jota voi käyttää kotitalousvähennyksen hakemiseen. 

Mikäli sinulla on kysyttävää kotitalousvähennyksestä, asiakaspalvelumme auttaa mielellään! 

Takaisin blogiin

Artikkeliin liittyvät tuotteet

1 / 10