Ohita ja siirry sisältöön

- Tervetuloa Asennusten verkkokauppaan! -

- Asiakkaiden pisteet: 4.96/5 -

Fixonomi IS:ssä "Sähkölaskussa hävitty satasia"

Fixonomi IS:ssä "Sähkölaskussa hävitty satasia"

Iltasanomat haastatteli Fixonomin ja Harvian asiantuntijoita saunan huoltoon liittyen. 

"Myös saunahuoltoja tekevän Fixonomi Oy:n toimitusjohtaja Miika Jokelainen kertoo kiuaskivien vaihdon olevan myös heidän yrityksessään suosituin saunan huoltoihin liittyvä palvelu. Jokelaisen mukaan kiuaskivet kannattaa vaihtaa noin sadan saunomiskerran välein. 

– Usein kiuaskivistä huomaa, että ne olisivat olleet vaihtokunnossa jo vuosia aiemmin.

Jokelainen muistuttaa, että sähkösaunan omistaja voi saunakiviä vaihtamalla säästää myös sähköä.

– Jos kiuaskivissä on säästetty kymppejä, niin sähkölaskussa onkin sitten hävitty satasia, kun lämpötehonsa menettäneitä kiviä on yritetty väkisin lämmittää vuosikausia. Ne lämpenevät huonosti ja jäähtyvät nopeasti. Tällöin saunaa joudutaan lämmittämään tarpeettoman pitkään.

Jokelaisen mukaan myös kiuaskivien ladonnassa voi mokata käyttämällä vääränlaisia tai väärän kokoisia kiviä – liikaa tai liian vähän.

– Kiviä ei ole tarkoitus sulloa kiukaaseen niin paljon kuin sinne mahtuu, vaan kivet tulee latoa niin, että kivien väliin jää ilmarakoja, jotta lämpö leviää tasaisesti ja tehokkaasti kaikkialle kiukaaseen.

– Lisäksi murenevat kiuaskivet tukkivat kivien välissä olevat ilmaraot ja heikentävät lämpiämistä entisestään. Joskus tällaisessa kohteessa on havaittu ikivanhoja kiuaskiviä poistettaessa, että vastuksetkin ovat rapautuneet kokonaan poikki, Jokelainen jatkaa. "

Jutussa puhetta myös mm. lauteiden öljyämisestä ja saunan ilmanvaihdosta – lue koko juttuhttps://www.is.fi/asuminen/art-2000009996802.html

Katso myös videomme aiheeseen liittyen!

Takaisin blogiin

Artikkeliin liittyvät tuotteet

1 / 3